Сукачівське НВО "ЗОШ І-ІІІ ст. - дитячий садок"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Січень » 14 » Протипожежні тренування 2020
12:49
Протипожежні тренування 2020

                                 

    

                                  

14 січня в Сукачівському НВО відбулися протипожежні тренування. Діти практично застосовували свої теоретичні знання по такому важливому питанню як "Що робити при пожежі: правила евакуації для дітей і дорослих"

 Як свідчить статистика, щорічно в Україні під час пожежі гине понад 10 тисяч людей. Найчастіше смерть в пожежі наздоганяє тих, хто починає панікувати, неуважно поводиться і не знає елементарних правил безпеки при надзвичайних ситуаціях. Щоб убезпечити себе, дітей і близьких, потрібно знати, що робити під час пожежі.

  1. Зберігай спокій. Якщо ти почнеш кидатися по будівлі, нервувати і панікувати, до добра це не приведе. Якщо трапилася надзвичайна ситуація, потрібно зберігати спокій. Візьми себе в руки і починай думати, як вийти з положення. Максимально швидко обмірковуй кроки, щоб залишитися живим.
  2. Постарайся залишити приміщення. Найкраще звичайно робити це через двері, але якщо двері замкнені, тоді спробуй вистрибнути через вікно (з розрахунком того, що висота не велика). Якщо ж ти перебуваєш високо, тоді поклич на допомогу людей, які проходять на вулиці.
  3. При виході з приміщення не бери з собою речі. Якщо ти знаєш, де лежать документи, можна забрати їх. Але якщо часу залишилося мало, а мова йде про життя і смерть, тоді залишай усі речі і швидко покидай приміщення.

 

Якщо ти не одна, першими повинні залишати приміщення під час пожежі діти, а тільки потім дорослі.

  1. Під час надзвичайної ситуації ніколи не користуйся ліфтом. У таких ситуаціях електроенергія, як правило, відключається в першу чергу. Надзвичайні ситуації - це: пожежа, землетруси, повені, і багато інших випадків.
  2. При пожежі використовуй найпростіші засоби захисту органів дихання від чадного газу: змочи водою хустки, простирадла, ватно-марлеві пов'язки або ж свій одяг і прикрий ніс і рот. Якщо поруч немає води, тоді тобі доведеться помочитися на ганчірки і так виходити з приміщення.
  3. Обов'язково пам'ятай номери екстрених служб України:
  • Екстрена служба України - 112
  • Пожежна служба - 101
  • Поліція - 102
  • Швидка допомога - 103
  • Служба газу - 104
  1. Користуйся телефоном тільки в екстрених випадках. Найкраще передзвонити екстреним службам України. Пам'ятай, при виникненні надзвичайної ситуації навантаження на телефонні лінії зростає багаторазово.
  2. При сильнеому задимленні під час пожежі найкраще пересуватися поповзом до виходу.

 

Переглядів: 266 | Додав: tata | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz